torsdag 11 april 2013

Nya rekord för KRAV

Läste att försäljningen av ekologisk och KRAV-märkt mat ökade även under förra året. Alltid lika trevligt med positiva nummer när det kommer till det ekologiska. Försäljningen av t ex KRAV-märkt kött steg med nästan 60% och även försäljningen av KRAV-märkt mat till restauranger och storkök ökade markant. Vi får hoppas på att den ökade efterfrågan på ekologiskt odlad mat leder till att utbudet blir större och att fler får möjlighet till att välja mer ekologiskt. För när det kommer till matvaror och hygienartiklar så kan vi ju faktiskt göra ett aktivt val och välja bort kemikalier.

Snart helg - nästan där!

5 kommentarer:

  1. Ja visst är det trevligt med sådana nyheter!
    Det går allt lättare att handla miljömedvetet och kvalitén på grönsakerna blir bättre o bättre!
    Härlig bild!
    Ha en fin avslutning på veckan!
    Lena

    SvaraRadera
  2. Nej inga kemikalier, men tyvärr händer nog lite "olyckor"
    som vi får höra om efteråt.
    Men tror du verkligen att man kan odla utan "gift",att få bort
    ohyra på STORA YTOR, hmmm ?!
    Vi kan göra det i våran lilla täppa, men man får verkligen
    hålla efter alla dessa olika småkryp som vill festa på odlingen.
    Men sen faller det ner annat skit i luften om man bor nära
    industri täta områden. Ja vad ska man göra då ?!
    Men "vi" blir bättre och bättre på att tänka ekologiskt.
    Tack för intressant läsning.
    Kram/ Eva

    SvaraRadera
  3. Tassar in och önskar dig en fin fin helg♥
    Kramen♥

    SvaraRadera
  4. Härliga nyheter.
    men jag tycker det märks lite överallt att vi blivit mer miljövänliga faktiskt, och det är verkligen kul!
    Ha en mysig fredag.
    Stor kram
    Jessica

    SvaraRadera

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!