onsdag 27 mars 2013

Att dra ett litet strå till stacken - Bärkassar

Många är vi som numera använder återanvändbara kassar när vi handlar. Eller som köper komposterbara kassar som istället för att vara tillverkade av polyeten i regel är gjorde av majs eller sockerbetor. Visst är det väl lite fascinerande att man kan göra plast av grönsaker? I Sverige gör vi tydligen av med 1 miljard bärkassar per år, det är mycket plast det. Tror att många köper  de "vanliga" kassarna utav bara farten, som en gammal vana. Så gör slag i saken (om du inte redan gjort det) köp komposterbara påsar istället. Precis som med värmeljusen är det ju en av dessa småsaker som de flesta kan bidra med utan att bli ruinerad.
Gröna grönsaker sägs vara superfood, så då är väl jag superwoman?

Jag är riktigt förtjust i korgar, gillar den där känslan som man får när man handlar med en korg under armen. Får ofta kommentarer av äldre människor som tycker det är roligt att se att det fortfarande finns en och annan som använder den hederliga gamla korgen som de använde när de var unga.

10 kommentarer:

 1. Snyggt med en riktig korg!!!
  Men jag har alltid stora tygkassar när jag handlar!
  Det gäller att tänka på vad man gör!
  Ha det gott!
  Lena

  SvaraRadera
 2. Din korg är ju hur snygg som helst. Och jag ser "super food" i den. :)
  Här i USA ligger vi efter Sverige och kanske även andra länder i Europa. Det börjar bli bättre med just kassarna i affärerna. När jag kom hit för snart 16 år sedan fick man kassar utan att tänka egentligen. Det packas åt oss här - inte som i Sverige där man packar själv. Får ibland påminna mig att ingen packar åt mig när jag är där på besök. ;)) Numera får man betala i vissa affärer för kassar och i andra får man avdrag på sitt kvitto om man tar med sig egna kassar.
  Jag tar alltid med mig egna kassar men har ingen snygg korg som du har. Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag älskar också korgar och tar alltid tillfället att få gå omkring med en korg - har korgar i olika storlekar och form och i olika material. Konkurrerar med katten som också är tokig i korgar ;)

  Du frågade om sallat. Har köpt en massa nya sorter - efter att ha läst Israelssons nya bok, men frågan är om det blev just batavia. Det var nog cossallat jag köpte ett par olika. Jag var ute efter en sorts batavia, men den hittade jag tyvärr inte.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 4. Jättesnyggt med korg, men ska man handla mycket på en gång så funkar det inte så bra... använder tygkassar och om de inte räcker, så blir det papper, som sedan återanvänds många, många gånger...
  Såå glad att jag hittat hit till din intressanta sida - såå mycket att läsa - tack för det!
  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 5. Fint med korg. Själv är jag tyvärr en riktigt missbrukare av plastpåsar... :(

  SvaraRadera
 6. Fint med korg, ha en härlig påskhelg !

  SvaraRadera
 7. Korg var ju trevligt, det har jag inte tänkt på. Jag brukar ha med mig tygpåsar men en sak har jag inte riktigt löst och det är alla plastpåsar som man ska plocka lösviktsgrönsaker i. Ibland blir det liksom opraktiskt att slänga upp 20 rullande potatisar på bandet... Skulle önska att affärerna hade något bra alternativ till det annars får man väl ha med sig en rulle egna påsar till det...
  Ha en fin påsk!
  /Liv

  SvaraRadera
 8. Kram å glad påsk goa bloggvän♥

  SvaraRadera
 9. http://bondjantan.blogspot.se/2011/01/plastpasar.html

  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 10. Korgar är underbara! ( i nästan alla dess former)

  Tack för att du inspirerat mig till en utmaning på min blogg. Det är helt underbart att tänka sig hur du kommer i affären med din vackra korg och handlar. Att någon annan gör så och vågar stå för det känns så roligt. Jag försöker återanvända så mycket pappkassar och flergångs-kassar som det bara går. Jag samlar också material från kaffe- och mellanmåls-förpackningar som ska bli nya kassar i sinom tid. (De kommer på bloggen när de är klara.)

  Titta gärna förbi och än en gång, Tack för din fina inspiration! Självklart har jag länkat till din sida.

  kalkstenspyssel.blogspot.se

  SvaraRadera

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!