måndag 11 mars 2013

Vårtecken på väg!!

Jag har tidigare berättat att vi under vintern har total starinvasion hos oss. Det är inte få starar det handlar om utan hundratals (om det räcker). Från morgon till kväll flyger de över huset på jakt efter oliver,  med jämna mellanrum landar de i våra tallar och kvittrar och tjattrar för fulla muggar. Men så plötsligt en dag när man kommer ut så är det knäpp tyst och efter en stund tänds ljuset: Stararna är borta!! Vilket inträffade nu i helgen, de är puts väck, inte en stare i sikte. Nästan i samma veva brukar mina föräldrar i Småland se starar ute i sin trädgård.

I fredags kväll såg vi även ett par flockar med tranor på väg norrut. En stund verkade de inte kunna bestämma sig för åt vilket håll de skulle flyga åt och ett tag såg de mer ut som om de ville flyga till Mallorca.Men sedan ordnade de in sig i leden och satte kurs norrut, kanske ska de till Hornborgarsjön för sin parningsdans?Idag träder ett förbud i kraft som förbjuder djurtester för hygienprodukter och kosmetika som ska säljas inom EU. Här går det att läsa mer för den som är intresserad.

5 kommentarer:

 1. Vi brukar ha tranor på vår äng. Jag tycker om det :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 2. Starar har jag inte sett på länge. Tror inte att vi har några i mina trakter. Trevligt med flyttfåglar - de brukar veta när det blir mer vårlikt. :)
  Läste ditt inlägg om olivtvålar. Eftersom jag har problem med doftande tvålar och andra doftande saker, pga allergi, har jag numera en olivtvål som bara innehåller olivaolja, vatten och salt: http://www.kissmyface.com/natural-body-soaps/item/11/Pure-Olive-Oil-Bar-Soap. Det är en så kallad "bar soap" så det är ingen "mjuk" tvål men jag gillar den. Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Vad kul att du nämner Mallorca, jag flög precis därifrån!
  Jag älskar stararna. På mitt gamla ställe kom alltid en stare varje år och satte sig på samma husnock och sjöng i kvällssolen. Var det samma stare måntro? Ett härligt vårtecken.

  SvaraRadera
 4. Tänk snart flyger dom här över, tranorna! Brukar ha ett helt gäng på åkern nedanför och dom hörs verkligen när dom kommer flygande!
  Härlig profilbild!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilka underbara vårtecken!
  Va kul att du vill vara med i min utlottning.
  Kram
  Jessica

  SvaraRadera

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!