måndag 29 april 2013

Funderingar

Vilken härlig helg det varit, lite kallt kanske men så skönt! Långa stunder har gått till att bara sitta och fånglo och försöka ta in allt vackert som man omges av. Visst är det härligt att bara sitta och flumma med sina funderingar.
Har funderat över vad som hänt med vår gräsmatta som helt plötsligt istället är en gräslöksmatta, var kom all denna gräslök ifrån? De tidiga morgontimmarna ägnas åt att fundera på varför fåglarna måste sjunga precis utanför vårt sovrumsfönster klockan halv 5? Funderar lite över hur det kommer sig att vi helt plötsligt fått sjöutsikt från huset, hela skogen är full av vatten och det är till och med änder i "sjön".
Sjöutsikt - risk för högre taxeringsvärde.

Har även en del funderingar runt mina "småttingar" och kommer nog ha en del funderingar närmsta tiden  om vad som kommer att sticka upp ur jorden. Min mamma hjälper mig med att så fröer som jag skickar med posten. Hon skriver alltid vad det är i varje kruka och har på ett par krukor skrivit "semillas ecológicas" och "llavors ecològiques" vilket är spanska resp katalanska för "ekologiska frön" (hi,hi,hi). Hon skrev helt enkelt det som stod högst upp på påsarna i tron om att det var namnet på grönsaken. Nu får jag vänta och se vad som dyker upp i dessa krukor.

"Småttingarna"

9 kommentarer:

 1. Vad mysigt med sjöutsikt! ;) Vi har också haft en sjö nere på åkern, men den börjar torka upp nu.....
  Spännande sådder du har. Du vet att de är ekologiska i varje fall!
  Ha det så skönt!
  Lena

  SvaraRadera
 2. Hahaha, roligt att hon skrev att det är ekologiska frön :-)) Ja det blir spännande, kanske du känner igen karaktärsbladen när de börjar visa sig ändå. Det ser i alla fall ut som tomater och gurka/melon/pumpa men det visste du kanske redan. Svårare med själva namnet ja.. Det översta med smala blad ser ut som persilja men är inte säker... Fina plantor i alla fall!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Den svenska våren är verkligen fin med den späda grönskan och de ljusa dagarna. Minns koltrastarnas sång i skogen när jag tog promenader på kvällarna.
  Det blir spännande att se vad som växer! Ekologiska är fröna i alla fall. ;)
  Tycker du att det känns konstigt att komma till Sverige efter många månader i Spanien eller ställer du snabbt om dig?
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja här är verkligen underbart! I och med att vi alltid kommer under "den bästa tiden" på vårkanten så är det alltid lika härligt att komma hit. Men det skulle nog inte vara lika roligt att komma tex i november och stanna här i 5 månader. Men nu är det ju bara helt fantastiskt.

   Radera
 4. Tänk så gott det kommer att lukta av gräslök när du klipper din gräslöksmatta :) Kul med din mammas märkning av fröerna, men det blir nog bra ändå och lite spännande att se vad som är vad...
  Önskar dig en skön Valborg!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilka underbara bilder på dina små plantor!
  Hoppas våren kommer på riktigt nu så att man snart kan börja så ute :)
  Ha en fin Valborg.
  Kram
  Jessica

  SvaraRadera
 6. Nu får vi äntligen sjunga 'sköna Maj välkommen' jag har längtat så
  April rusade snabbt igenom, det kunde gott fått vara en varmare
  månad, men vi bor ju i Sverige och då får man ta vad som bjudes.
  'Småttingarna' är ju söta, hi hi och de växer fort, snart dax att
  fösa ut dem från boet, ha ha ha.
  Mammor är bra att ha,även om lite fel kan bli ibland, *fniss*
  Ha det så gott med dina funderingar,
  trevlig !-Maj / Eva

  SvaraRadera
 7. Ha ha, spännande. Själv skall jag så tomatplantor idag, bättre sent än aldrig.

  SvaraRadera
 8. Spännande att se vad som tittar upp ur krukorna, visst är det mysigt att bara vara , det behövs lite då och då. Ha en härlig första maj, själv njuter jag av sista dagen i Palma. Kram

  SvaraRadera

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!