torsdag 21 februari 2013

Gammal kärlek rostar aldrig

Har alltid varit barnsligt förtjust i tvål. Som liten hade jag en jättesamling i vilken favoriterna var ett par rosa askungenskor inhandlade från Avons julkatalog. Sedan var det flytande tvål som gällde under flera år, men nu så har tvålkärleken väckts till liv igen. Hjärtat börjar åter klappa lite extra enbart av att höra ordet tvål. Helst ska det vara hemgjorda och kallrörda.

Den  här fetaostliknande tvålen beställdes från Olisoap i Grekland. En jättehärlig, lagom stor tvål med skön konsistens. Avskyr tvål som är för mjuk och som blir som en geléklump i handen. Nä, man ska kunna krama och gno på tvålarna utan att de missformas. Nyfiken som man är var jag i kontakt med Manolis som tillverkar tvålarna och fick veta att oljan som används kommer från egna olivträd på berget Pelion där kentauren Keiron bodde enligt den grekiska mytologin. Något som ju är lite småmysigt att stå och filosofera över under tiden man tvättar händerna.



Kan tillägga att jag för att fota tvålen försökte hitta en olivkvist med en oliv på vilket visade sig vara omöjligt. Så här års har vi full starinvasion, de äter upp och gottar sig på varenda liten oliv som finns. Sedan fullkomligt bombarderar de vårt vita hus med "återvunna" svarta oliver vilket leder till att väggarna är fulla med rödsvarta fläckar. Dessa fläckar går inte bort varken genom tvättning eller målning utan måste slipas bort. Visserligen är jag djurälskare, men just nu ligger stararna faktiskt lite på minus. Hoppas de snart bestämmer sig för att flyga norröver.

Förresten..........är det någon som kan tipsa om vart jag kan köpa härliga tvålar blir jag jätteglad. Håller ihärdigt på att arbeta upp en ny tvålsamling.

10 kommentarer:

  1. Nu är det förvisso "rinnande" tvål men jag älskar ju Maison Belles sortiment! Tror att det kan passa din livsfilosofi! Använder det till all möjlig rengöring; toaletten, handfat, diskmedel... Även dessa: http://www.drytrend.com/sv/varumarken/scottish-fine-soaps.html?gclid=CLPOqZ-RyLUCFZB4cAodtXoAog tycker jag är så fina och verkar köra med vettig framställning. Älskar deras vackra små förpackningar med "happy birthday" och "I love you"...:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset om Maison Belle, hade aldrig hört talas om detta märke tidigare. De verkar ha en massa produkter som luktar gott så det blir till att prova några.

      Radera
  2. Hej, och tack för din kommentar, kul att du hittade till mig och tyckte om mina tavlor. Tvål vet jag inte mycket om, men nosar gärna på dom i butikerna och nu kan jag lära mig lite av dig. Lycka till med din tvålsamling...kram Irene

    SvaraRadera
  3. Jag har fått lite fina tvålar i present, men jag sparar på dem och så hamnar de bland kläderna i mina byrålådor istället. Galet kanske, men så är det.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä inte galet alls. Jag har också tvålar instoppade lite överallt, luktar underbart.

      Radera
  4. Här i Mariestad har vi en egen tvåltillverkare http://www.hemtval.se/Startsida.html. Fast jag har så lyxigt så min svägerska har börjat tillverka tvål och jag njuter varje gång jag duschar nu av hennes goa honungstvål. Vet att hon sålt lite till någon butik i Schweiz där hon bor, men det är ingen större tillverkning än. Själv letar jag med ljust och lykta efter tvål med citronverbenadoft, den är underbar ! Ha en finfin helg !
    Lisa/Lisas trädgård

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad bra med tipset om Hemtvål! Har redan varit inne och beställt ett par tvålar, kunde inte motstå dessa vackra skapelser.

      Radera
  5. Din blogg är väldigt lärorik. Du lyckas skriva om viktiga saker på ett lättsamt sätt vilket jag tror gör det lättare att ta till sig.

    Så skönt det verkar vara att slippa den svenska vintern. Just nu håller den oss i ett sista krampaktigt grepp.

    Jag ska försöka ta mig mod till att säga till läkaren, det är svårt med henne. HOn är så oerhört distansierad.

    Stor kram till dig

    L

    SvaraRadera
  6. jag tycker dom ofta säljer bra tvålar när man är på SPA. Senast var jag på Turkiskt Hamam och där har dom naturliga grejer...eller det verkar naturligt med en kort lista på ingredienser. =)

    SvaraRadera
  7. Jag samlar på mycket men jag har inte kommit till tvål ännu...hehe
    Hoppas att du får tag i ett gäng ! Du har fått lite tips ser jag. ;)
    Må så gott & ha en härlig söndagkväll !
    Kram Anki

    SvaraRadera

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!