söndag 17 februari 2013

Ekologisk tandkräm

Jag har alltid varit överförtjust i riktigt löddrande tandkräm med stark och frisk smak. Gärna skulle smaken sitta kvar i munnen en bra stund efter borstningen och löddret växa ju längre det borstades. Så att gå över till ekologisk tandkräm var lite speciellt eftersom den i regel inte löddrar på samma sätt och smaken inte är lika stark.

Men när man väl vant sig vid ekologisk kräm tror jag det är snudd på omöjligt att gå tillbaka till "vanlig" tandkräm igen. Tycker att munnen helt enkel känns lugnare av tandkrämer som är fria från bl a SLS och flour. Den starka eftersmaken som jag förut tyckte var frisk förknippar jag numera faktiskt mer med frätande än med frisk.

Favorittandkrämen för tillfället är Logodent Pepparmynta (Logona) en härlig tandkräm med god smak. Har sett att detta märke även har en speciell tandkräm för barn, med smak av jordgubbar.


                                
Behövs det tilläggas att det fanns ett specialerbjudande på Logodent Pepparmynt?
                                      Man är väl inte smålänning för inte.

5 kommentarer:

 1. Hej
  Tack för din påhälsning inne hos mig :)
  Nu ska jag kika vidare härinne hos dig.
  Ha en fin måndag.
  Stor kram
  Jessica

  SvaraRadera
 2. Jag har länge funderat på att byta ut tandkrämen, men inte kommit till skott. Det är så mycket enklare att bara slänga ner en tub när man är och handlar. Varför har de inga naturliga alternativ i handeln?!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja allt är så mycket lättare när man inte behöver läsa ingredienslistorna utan bara slänga ner sakerna i vagnen. Lite trist att de inte har mer naturliga alternativ i handeln, men förhoppningsvis kommer även de att få upp ögonen och börja erbjuda fler bra ekologiska alternativ. Ha det fint/Annelie

   Radera
 3. Jag är också inne på att byta tandkräm, men är det verkligen bra med tandkräm UTAN flour - det är här jag är tveksam. Tandläkarna har helt hjärntvättat oss att tro att använder man inte flourtandkräm så kommer tänderna ruttna och ramla ut ur munnen.

  Anledningen är inte enbart att man vill ha en ekologisk produkt, utan också att butikstandkrämerna är så äckliga i smaken. Det smakar metall och socker. Finns det inget som inte smakar något, eller åtminstone milt? Några tips någon?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det som är så bra med de flesta ekologiska tandkrämerna. De smakar väldigt, väldigt milt. Förutom Logodent har Lavera har bra tandkräm. Urtekram ska också vara bra, men de har jag inte provat på än.

   Radera

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!