onsdag 27 februari 2013

Sommargästen

Sprang på denna artikel om Kottecentralen i Lilla Edet som tar hand om skadade igelkottar vilka under tiden som de sköts om bor i  en liten gäststuga. Visst blir man glad av att läsa om dessa fantastiska människor som tar hand om både fyrbenta och tvåbenta varelser. Visste ni förresten att man hittat spår som visat att det fanns igelkottar redan för 65 miljoner år sedan, man lär så länge man lever.
Har turen att ha en igelkott bökandes i vår trädgård sommartid. Helt orädd lufsar den omkring från tidig morgon till sen eftermiddag. Vi hör ofta ett sniffande och snorklade vid frukosten och vet då att kotte är på plats för sin dagliga inspektion av vår trädgård. Men framåt eftermiddagen blir det plötsligt brått, då rulltar den ner för slänten ut på den lilla grusvägen och springer vidare in till grannen där kväll och natt spenderas. Samma sak varje dag, fascinerande. I artikeln står att "Igelkottar gillar stökiga trädgårdar"!!!!!!??????
Hmmmmm vad säger detta om vår trädgård?

På bilden dricker kotten mjölk, numera vet jag att man inte ska ge igelkottar komjölk då det
tydligen är för fett för dessa härliga små varelser.

Det går  jättebra att komma riktigt närma men utan att röra, då fräser den som en katt och rullar ihop sig.

5 kommentarer:

 1. Gokväll....Tack för titten hos mej:)))...trevligt att hälsa på hos dej o din fina blogg...Ja men visst är mitt toapapper läckert...knappt råd att användas. Men med en u.c hos mej så är det gott med mjukt papper;)...Gunilla

  SvaraRadera
 2. Tack för titten, välkommen åter. Så gott att bo i lite varmare trakter, vintern är seg i år i Sverige. Jag är trött på kylan,älskar solen.
  Du har en intressant blogg, har läst igenom endel, "sidan" ner. Du nämner "tvättnötter",
  jag har prövat dessa, kanske inte helt nöjd men man må pröva på själv. www.klockargardens.se
  tele, 0223-60059, är en adress jag har.
  Vi bor på landet där det går utmärkt att odla ekologiskt, men vi har det bara till vårt egna husbehov och det är roligt.
  Hälsningar/ Eva

  SvaraRadera
 3. Vad trevligt med igelkottar, jag har inte sett några hos mig fastän jag har det ganska stökigt. Jättekul att du hittade min blogg så att jag hittade din, tror vi delar en del ekologiska intressen :-)
  /Liv

  SvaraRadera
 4. Halloj och tack för besöket hos mig,alltid kul när nya kikar in.
  Du skriver om igelkottar,och visst är det mysiga små djur. Vi har haft ett par stycken i våran trädgård trots hundar som nyfiket varit framme för att "nosa ja det blev inte mycket till nosande tack vare dom vassa taggarna. Men hundar lär sig fort,hehe....
  Kramen och ha det gott♥

  SvaraRadera
 5. De är ju så söta. Vi har flera igelkottar som ränner runt i vår trädgård. Främst på kvällarna.då hör vi dem slafsa i sig något smarrigt och smaska och fnysa.
  <3

  SvaraRadera

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!