tisdag 18 mars 2014

Tvättnötsexplosion i tvättstugan!

Skrev för några dagar sedan om flytande tvättnötter, men det jag helt hade glömt bort då det gått ett tag sedan jag använde nötterna i flytande form sist är att de ska förvaras i kylskåpet!!! Men det blev jag ju påmind om i morse.

Stod halvsovandes framför tvättmaskinen med flaskan med tvättnötter i näven och undrade vad de var för små saker som flöt omkring i flaskan. Det fick jag ju förklarat för mig samtidigt som jag öppnade korken.Tvättnötterna hade jäst - ordentligt. Puff!!!!  Hade jag hetat Dynamitharry hade jag förmodligen skrikit. Vilken jävla smäll!!!!

Så glöm inte att ställa in flaskan/burkan i kylskåpet, så undviker du onödig hjärtklappning.


8 kommentarer:

 1. Oj, tänk så det kan gå med saker som inte har en massa kemikalier i sig....., men man kan ju inte tänka på allt!
  Ha det gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Tänk om hela tvättmaskinen exploderat om du hällt i det i den. Rätt kul, nu när det inget hände mer än en rejäl smäll.
  Vilka "goda" tvålar på tidigare inlägg. De ser verkligen ut att passa till kaffet.

  SvaraRadera
 3. Egentligen var det ju ingen explosion utan en ordentlig men ganska harmlös jäsningspuff som kom ur flaskan när jag öppnade. Men man är ju inte riktigt beredd på det när man står där halvt sovandes på morgonkvisten. Vi har en riktig värmebölja här för tillfället så vätskan hade stått och haft det riktigt varmt och gott och passat på att jäsa till sig rejält.

  SvaraRadera
 4. Kanske lite mjölksyrajäsning?
  Spännande liv du lever - halvsovande eller inte...

  Var rädd om dig!
  Malin

  SvaraRadera
 5. Blev du ren i ansiktet, ha ha ha . . . . jo den var visst kul !
  Eller det blev till att börja skura golv, *fniss*

  Men bilden på vovven och soffan den var skit kul, hi hi hi . . . .

  Men kom igen va . . . ni har värmebölja, det skriver du med flit när vi fryser, *fniss*

  Hmm jag är visst på fniss-humör ikväll, eller snarare trött.

  Ja då går jag och lägger mig och dra nåt gammalt över mig, medan du går ut i trädgården med bara ett linne på dig och en kall dryck.
  TYST . . . . ja visst det var jag som sa det.
  Okej, god natt från mej/ Eva


  SvaraRadera
 6. Bravo! Jag är inte alls lika duktig men försöker göra mitt bästa. Vi komposterar, köper närproducerat, tvättar bara full maskin på snabben,överdoserar inte rengöringsmedel (= städar inte så ofta, hahaha), använder rätt lampor och använder olivtvål sedan min hudläkare berättade att flytande duschcreme stannar kvar på kroppen och knappast går att skölja bort. Osv, osv. Men det är så svårt! Det som är rätt ena månaden är fel nästa med stora feta rubriker på löpsedlarna.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 7. Oj då... så det kan gå! Tur att det inte var såå farligt :)
  Här behövs knappast något kylskåp för flytande tvättnötter... just nu 0- gradigt och snöflingor stora som lapphandskar...
  Nu ska jag gå tillbaka till föregående inlägg - det om tvålarna. Trodde det var en repris på det du redan skrivit, men nu förstår jag att det var betydligt mer :)
  Kram

  SvaraRadera
 8. woj, TUR det inte var jag !!! Jag är så rädd för sånt som pangar :-)
  Idag kom fröerna med posten, tusen tack du rara söta <3
  Läste inlägget under här också och vilka fantastiska tvålar du fått till. Chokladtvålen vill man ju bara äta upp så god ser den ut. Måste testa snart, det verkar jätteskoj att göra egen tvål. Men vilka knasregler vi sätter upp jämt här i Sverige...inte konstigt att det är svårt att få igång företagsamheten här :-(
  Ha det gott och tack än en gång !
  Kram från Lisa

  SvaraRadera

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!