söndag 12 januari 2014

Avocadoolja som ansiktskräm

I somras skrev jag ett inlägg om mineraloljor och om att jag äntligen hittat en bra ansiktskräm. Fick en kommentar till inlägget från en person som skrev så här apropå ansiktskräm: "Råkade gå på en gratis hudanalys och fick höra att trots alla mina krämer får huden inte tillräckligt med fukt. De rekommenderade avokadoolja (som de själva sålde). Jag köpte oljan och märkte att huden inte längre behövde någon kräm. Avokadoolja kan också köpas i större mängder relativt billigt i matbutiken. Oljan är perfekt för att ta bort ögonsmink med (bomulstuss fuktad med vatten och olja) vilket innebär att man har två produkter i en!

Googlade runt på nätet och läste att avocadoolja precis som kokosolja används både till hår- och hudvård, så självklart var jag tvungen att testa. Provade först en kallpressad olja av märket Emile Noël men tyckte att den luktar alldeles för starkt för att ha i ansiktet.
Så fick jag tag på CreAromes olja, detta märke säljer två typer av avocadoolja, Kallpressad och Eko. Då jag inte tyckte om den första oljan jag provade just för att den var kallpressad testade jag ekooljan. Denna fungerar perfekt för mig, den är relativt doftfri och inte riktigt så fet som den första, perfekt till vintertorr hy.


Hoppas att du som skrev kommentaren om avocadoolja i somras läser detta, ett jättestort Tack ska du ha!!

10 kommentarer:

 1. Kul när något så simpelt som en olja fungerar så bra! :) (väldigt avis)
  Tidigare funkade det toppen för mig med avokadoolja och sheasmör som jag blandade i hop och hade som ansiktskräm, men tyvärr inte längre :(
  Jag har samma olja av märket Emma Noel som du förresten, kan hålla med om att den luktar rätt mycket, fast jag tycker att man vänjer sig och lukten försvinner ju efter ett tag
  Dessutom bibehålls ju mycket mer näringsämnen som kommer väl till nytta i huden när den är kallpressad.

  SvaraRadera
 2. Ska hålla utkik. Vad jag vet har jag aldrig sett avocadoolja.

  SvaraRadera
 3. Ska också titta efter avocadoolja... tack för tipset!

  SvaraRadera
 4. Nej den oljan har jag inte heller sett förut. Men nu blev jag sugen att kolla in Crearome igen, det var några år sedan sist. Har börjat ta en matsked kallpressad Sesamfröolja om dagen igen, det gjorde jag för flera år sedan efter rekommendation av en Auyrvedakonsult. Visserligen var det för artrosen jag tog det men jag fick dessutom fin hy av den som bonus.
  Läste ditt förra inlägg om färgerna :-( Jag vet när vi gick på gymnasiet att vi hade en lärare som varnade oss skarpt särskilt för den gula färgen...sen blev det förbjuden. Men EU trasslar till en del igen.
  Ha det gott
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 5. Låter perfekt med avokado i hudvård!
  Tack för tipset!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 6. Bra tips - tack för det!
  Sedan är det ju också så att huden får sin fukt inifrån kroppen. Här i USA finns det en produkt som heter Hyaluronic acid som man tar som ett tillskott som också skall hjälpa till med att få en bättre hud, mindre rynkor osv. Jag ville prova den för så kallade "floaters" i ögonen som jag fått mer av. Hyaluronic acid skall hjälpa till att återskapa ett "yngre öga". Tydligen har man mer av denna substans i kroppen som yngre. Och den finns som sagt i både hud och ögon och leder. Har inte använt den tillräckligt länge för att kunna ge ett utlåtande. Kram!

  SvaraRadera
 7. Jag hade tid idag. Jag har försökt gå igenom dina inlägg från början, men naturligtvis inte lusläst varenda. Mycket intressant. Blev litet tveksam till att transporterna av mat och andra varor inte skulle ha så stor betydelse. Det måste ju ha en hel del betydelse.
  Men det var inte det, utan om tvättmedel. Vad använder du själv för tvättmedel i maskin? Jag såg att du prövat tvättnötterna men verkar inte vara helt hundra på dem. Jag använder dem och tycker de är bra. Men till jeans o lakan har jag pulvertvättmedel. Och diskmaskinen - vilket medel där? Detta fanns kanske skrivet, men jag hittade inte det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med tvättmedel och diskmaskinsmedel är något jag har på min "att skriva om lista" sedan ett bra tag tillbaks. Det är fler som ställt samma fråga.
   Precis som du skriver ang transporterna så tror jag också att de har en stor betydelse, tycker att det Naturskyddsföreningen formulerat sig lite luddigt där.

   Radera
 8. Asså Åsa, detta är såå bra. När jag kommer hem ska jag ta tag i det här på allvar. Slippa alla konstiga hudvård/hårprodukter. Längtar!
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 9. Jag funderar på att införskaffa kokosolja, men detta kanske är bättre ändå? =)

  SV: Mmm vill komma igång och plantera fröer typ nyss..men det är ju bara att ge sig till tåls.. ;)

  Sköt om dig och ha en fortsatt fin helg! <3
  Kram
  Sanna

  SvaraRadera

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!