fredag 25 januari 2013

Grönsakslycka

Har precis fått min grönsakslåda levererad fylld med färska grönsaker som väntar på att bli uppätna. Inte allt kommer från odlaren, en del är hämtat på ett ekologiskt kooperativ nere i Barcelona. Fram till för inte så väldigt längesedan var det snäpp på omöjligt att få tag på ekologisk frukt och grönsaker här. Så oftast blev det att vi åkte till Perpignan i Frankrike för att fylla på förrådet. Men nu, efter idogt sökande på nätet, har jag hittat några ställen att köpa ekologiskt på, direkt från odlarna - vilken lycka!


Det är något speciellt det där med att handla direkt från odlaren. Dels smakar det mycket bättre samtidigt som man gynnar traktens bönder. Försöker äta så mycket närodlat som möjligt och att äta det som sässongen erbjuder. Men ibland sätter Paellasuget in även vintertid och då behövs både gröna bönor och paprika. Denna tiden på året finns varken paprika, gröna bönor, zucchini eller aubergine på friland här, dessa produkter kommer så här års från Andalusien där de just nu har sin högsässong.

Visst borde man bojkotta matvaruaffärerna och bara handla direkt från producenterna precis som den gode Husfadern gör. Spännande projekt han har startat.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!