söndag 8 september 2013

Du plockar poäng Coop

Har aldrig varit så där överförtjust i Coops butiker. Tyckte tidigare att de var en smått tråkig butikskedja som inte alls lockade mig. Så när det var dags att handla blev det helt enkelt någon annan butik.
Men sedan jag började välja mer ekologiska varor så banne mig om Coop inte börjar plocka poäng. Coop har bl and annat en rad ekologiska mjölkprodukter av eget märke. Men främst är det nog ekologiska grönsaker som jag tycker att Coop, i jämförelse med många andra butikskedjor, har ett bättre utbud av. Varje vecka har de även Veckans ekologiska frukt eller grönsak som de säljer till ett bra pris, vilket jag tror och hoppas även kan leda till att fler och fler får upp ögonen för ekologiska varor. För ofta handlar vi nog oekologiskt utav bara farten, av gammal vana.

När det kommer till att välja ekologiskt så handlar det ju inte enbart om vad vi själva stoppar i oss för mat och vilka gifter vi därigenom kan få i oss. Genom att välja ekologiskt värnar vi ju även om djur och natur, om generationerna som kommer efter oss.

För min del har besöken på Coop ökat drastiskt under den sista tiden.


8 kommentarer:

 1. Faktiskt så har vi också börjat handla där mer.
  Här går Konsum så bra så att de måste utvidga och bygger en ny butik.
  Fast vi har inte skaffat 'med mera' kortet än.
  Kanske dags, kram/ Eva

  SvaraRadera
 2. Visst har Coop massor av bra ekologiska varor, men de andra butikskedjorna börjar komma ifatt tycker jag.
  Skönt den här årstiden när man kan skörda eget!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Är tillbaka i USA och mer av bloggvärlden igen. :)
  Synd att det inte finns någon Coop i närheten av den del av Täby där jag var när jag gick igenom mammas lägenhet. Har hört att de har mycket ekologiskt. Annars tycker jag att man nästan får leta med ljus och lykta efter ekologiskt. Skralt jämfört med hur det är i USA.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Vi handlar också där, och kan bara hålla med att dom har mycket ekologiskt,det var så det började för mig:)före det var jag en Ica nörd.Och så blir det en rejäl bonus varje månad som inte någon annan butik har.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Jag har alltid tyckt att det är konstigt att Coop inte gjort större affär över att de varit ledande inom ekologisk mat med tex Änglamark. "Töntstämpeln" sitter tydligen så hårt att det är helt omöjligt att rubba. Där jag bor i Stockholm är det Coop som har en närbutik så jag har aktiverat mitt MedMera-kort och numera handlar jag mina dagligvaror på Coop. Annars är det ICA för hela slanten.
  Kram från EL

  SvaraRadera
 6. Ja så är det! Genom att välja ekologiskt värnar vi även om miljön och allt vad det innebär. Hos oss köper vi ekologiskt och hittar det mesta på Ica Kvantum. Resterande produkter som tvål, schampo, balsam och hudkrämer mm köper vi på butiken "Fram" i Göteborg som bara har ekologiska varor.
  Visst är det kanon att fler och fler affärer har ekologiskt! :-)
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Här finns ingen Coop, då måste jag åka in till sta´n... 7 mil t.o.r. och det känns inte så lockande. Handlar hos vår lokala ICA och de blir bättre och bättre på ekologiska produkter, men det gäller att vi som konsumenter handlar de varorna också, trots att de är lite dyrare. Inte några problem för oss, som bara är två i hushållet... svårare för barnfamiljerna kanske...
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Jag får nog hålla med. Jag har nästan varit lite anti-coop, gillar ica bäst. Men så en dag när min coop-älskande sambo lyckades få in mig där med övertalning hittade jag plötsligt grummes maskindiskmedel som jag letat efter överallt utan att hitta. Det blev pluspoäng verkligen! För övrigt så tycker jag att affärerna generellt får bättre och bättre sortiment vad gäller eko. Men det verkar vara väldigt olika mellan olika butiker i samma kedja vad dom väljer att ha i sortimentet. Jag brukar vara en sån kund som springer runt och tjatar efter ekologiska produkter, miljövänliga påsar och sånt, och det tror jag kan påverka vad dom väljer att ha i hyllorna. Ha det bra! Kram

  SvaraRadera

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!