lördag 3 augusti 2013

Att dra ett litet strå till stacken - Mjölkprodukter

Detta kan tyckas vara helt vanliga mjölkprodukter men för mig är det vit hårdvaluta. Vintertid är det snudd på omöjligt för mig att hitta ekologiska mejeriprodukter utan att köra flera mil och när jag väl hittar några kostar de en smärre förmögenhet. Så att ha hela affären full med ekologiska mjölkprodukter att välja och vraka mellan utan att bli ruinerad är en stor lyx.

Tyvärr så verkar det inte vara så stor åtgång på ekologiska mjölkprodukter. Enligt Arla är endast 10% utav alla mejeriprodukterna som säljs ekologiska, synd att inte fler väljer ekologiskt när vi nu har sådan tillgänglighet till det. Man har till och med försökt sälja ekologisk mjölk billigare än den konventionella men inte ens detta fungerade. Det är ju inte svårt att förstå varför inte fler mjölkbönderna börjar producera ekologiska produkter. De har det redan tufft och att då gå över till att producera ekologisk mjölk när det är så liten efterfrågan är väl inte något som lockar precis?
Så vad tror ni, varför är vi så dåliga på att köpa ekologiska mjölkprodukter när det nu finns ett sådant fantastiskt utbud? Går det utav bara farten att man väljer oekologiskt, för prismässigt skiljer det ju inte många kronor.

Dra ett litet strå till stacken och välj ekologiska mjölkprodukter 
(om du nu inte redan gör det självklart). 


7 kommentarer:

 1. Självklart väljer jag ekologiska mjölkprodukter!
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Vi har helt klart bra tillgång till ekologiska mjölkprodukter. Om man däremot, som jag, vill välja bort Arlas produkter blir det genast en större utmaning. Mjölk, fil och grädde funkar oftast men sen blir det till att för egen maskin kärna smör och syra creme fraiche. Hårdost ska vi inte ens prata om...

  SvaraRadera
 3. Jag väljer ekologiska mejeriprodukter, så långt det bara går ..... och andra produkter med, när det finns, men slösar inte bensin på att jaga efter ekologiska produkter ;)) på andra ställen än min lilla ICA-butik. Smålänningarna kanske är snåla, för utbudet är inte så stort och tillgången ganska "ryckig" på tex ägg, ibland finns det och ibland finns det inte.
  /EL

  SvaraRadera
 4. Jag tror det går utav bara farten, tyvärr.
  Att vara eller icke vara en mjölkbonde, det är frågan det !?
  :=/ Kram/ Eva

  SvaraRadera
 5. Jag tror också att det går av bara farten. Vi köper alltid ekologisk mjölk och gräddfil och nu ska jag börja kolla efter fler eko-mjölkprodukter.
  Jag tror det är viktigt att handlarna visar fram det ekologiska och att det finns mycket på hyllan av det så att folk ser. Då tror jag fler väljer det.
  Ha en fin kväll och ny vecka!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Tror att det går utav bara farten tyvärr..och jag som måste köpa laktosfria varianter har ännu inte hittat något eko-alternativ tyvärr.

  SV: Oja jag ser verkligen fram emot min kommande utbildning..både pirrigt och lite skrämmande dock..var lääänge sedan jag satt i skolbänken nu. =)

  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kram
  Sanna

  SvaraRadera
 7. Jag försöker köpa så mycket eko produkter som möjligt och helst inte från Arla.

  SvaraRadera

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!