Arros amb bledes - "Ris med mangold"
Ca 300 gr Mangold (både stjälkar och blad), 1/2 lök, 5 dl grönsaksbuljong, 1/2 dl Ris, 2 dl Kikärtor, 2-3 Vitlöksklyftor, Svartpeppar.
Fräs hackad lök och pressa i vitlök, lägg i riset och fräs en stund.
Fräs hackad lök och pressa i vitlök, lägg i riset och fräs en stund.
Skär mangolden i ganska stora bitar och tillsätt, ta några rejäla tag med skeden innan du tillsätter övriga ingredienser och koka tills riset är mjukt.
Mängden vatten kan verkas lite snål men det ska inte vara en soppa där grönsakerna simmar omkring i sky utan men som en "blöt gryta".
Mängden vatten kan verkas lite snål men det ska inte vara en soppa där grönsakerna simmar omkring i sky utan men som en "blöt gryta".
Bon profit!
Mmm låter gott <3
SvaraRaderaSV: Nej tok heller..jag letar allt vi behöver i första hand på loppisar innan jag köper nytt. =)
Oki då skall jag investera i några kökstermometrar inför mitt första tvål "kokeri" försök. =)
Kram
Sanna
Mangold är en fantastisk grönsak! Ger rikligt hela sommaren och har man tur så övervintrar den!!!
SvaraRaderaKram Lena
Vad gott det lät! Har aldrig lagat något med mangold, kanske dax ;)
SvaraRaderaDet skulle jag gärna vilja smaka, låter gott och jag är
SvaraRadera'all-smakare' och ätare. Till nästa år ska jag SÅ mangold, här i vårt samhälle har de inte mangold i affärerna, mkt dåligt.
Men annars finns mycke annan skit, men olika grönsaker vågar de sig inte på. Jag köper på större platser det som ej finns hos oss.
Tack för receptet/ Eva
Älskar soppa och testar gärna nya saker =) Mums.
SvaraRaderaNjut av fredag nu <3 Kram
Mums!
SvaraRadera