söndag 12 maj 2013

Badskumt

Denna bok rekommenderar jag till den som känner sig lite "lost" i tillsats- och kemikaliedjungeln (och vem gör väl inte det?).  Badskumt- Gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg av Katarina Johansson. Boken är en guidad tur i våra badrum och här kan man läsa om hygienprodukternas värstingar och varför dessa kemikalier ska undvikas.
Boken tar även upp balsammetoden (att skippa schampot och tvätta håret med balsam), lagstiftningen runt kemikalier, hur djuren och vår natur drabbas och även lite historia runt hygien och kroppsvård. Trots att boken handlar om ganska otrevliga saker är den skriven på ett väldigt lättsam sätt vilket gör den rolig att läsa. Perfekt att ta fram om man kanske vill veta vad som finns i hudkrämen eller tandkrämen man använder.

Enligt boken använder vi dagligen 110 ton kosmetika och hudvårdsprodukter -enbart i Sverige.

3 kommentarer:

 1. Helt otroligt vad mycket som används. Tack för tipset den lät helt klart läsvärd.

  Tänkte fråga om lite hjälp. Jag och min dotter kan vinna en resa till Legoland. Det skulle betyda så mycket om du ville rösta på oss och hjälpa oss vinna. Vi behöver vara inom de 10 första placeringarna och just nu är vi nära att inte vinna. Du röstar här: http://bloggbussen.bloggportalen.se/top-list på Lottizdays Fotograferande fyrabarnsmamma genom att klick på +1 till höger om vårat namn. Har även skrivit inlägg i min blogg där man kan rösta via http://lottizdays.blogg.se/2013/may/deppade-ihop-gjorde-det-jag-behovde-och-nu-maste-jag-ta-till-fight-2.html Det skulle betyda oerhört mycket om du vill hjälpa oss och gärna be de i din närhet att rösta. Röstningen pågår till 16 maj. Tack på förhand.

  SvaraRadera
 2. Intressant!!!!
  Tvålen har kommit fram! Vad fin den var och doftade gott!
  Tack!!!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset... ser helt klart läsvärd ut!
  Tänkte ge dig ett tips. Om du inte redan känner till Tommy Svensson, som föreläser om bl.a. tillsatser i mat - han har en hel del intressant att läsa. Adressen till hans hemsida är http://www.utbildningscenter.se/
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!