Härlig bok!! Inspirerande läsning om självhushåll, fick nästan lust att leta upp mitt gamla tält anno 1975 och bosätta mig ute i Marias trädgård.
Har lärt mig göra turkisk yoghurt genom boken, vilket visade sig inte vara så svårt som man kanske tror. Kruxet med det hela är att blandningen som ska bli yoghurt ska hålla en jämn temperatur på 37º i 8 timmar. Jag gjorde min ute i växthuset en dag då solen sken och det inte var ett moln i sikte. Drog fram gammelmorfars handsnickrade pidestal vilken jag pallade upp på både bord och fotpall så att den kom riktigt högt upp. Där fick mjölkblandningen sedan stå under hela dagen och temperaturen höll sig jämn på 37º.
Jag är nog litet bekväm kommer jag på. Förr gjorde jag "filbunke", men numera får Arla göra sådant åt mig. Men naturell köper jag den iallafall.
SvaraRaderaOst av filmjölk har jag dock prövat.
Kul! Filbunke gjorde jag ibland när jag växte upp, men yoghurt har jag aldrig testat!
SvaraRaderaKram Lena
Låter som en riktigt bra överlevnadshandbok även om jag skippar mjölkprodukterna.
SvaraRaderaHa det fint
Anette
Spännande att göra det själv.
SvaraRaderaDen boken ska jag försöka få tag på. Verkar väldigt intressant.
Kram!
Har aldrig själv provat att göra hemlagad yogurt men det verkar väldigt gott.
SvaraRaderaSå fint att det gick bra i växthuset på piedestalen. :)
Kram!
Vad härligt när man känner sig inspirerad och drar igång projekt! Kram
SvaraRaderaJag köper färdig Turkisk yogurt den och den Grekiska är goda.
SvaraRaderaSom barn gjorde mor *filbunke' gillade den med socker på, på den tiden.
Bra Annelie du vågar dig på att prova på allt.
må gott/ Eva
Oj vad kul att du gjorde ett försök och att det blev så bra!! Vilken trevlig blogg du har - massor med nyttiga tips som jag ska läsa mig igenom ser jag. =)
SvaraRaderaHa det gott!