lördag 26 april 2014

Hårtvål från när och fjärran

Hade länge varit nyfiken på att prova aleppotvål, tvål från Syrien gjord på olivolja och lagerbärsolja. Har hört så mycket olika åsikter om denna tvål. Många tar den till himlen eftersom det är den enda tvål de kan använda pga eksem och väldigt torr hud, andra tycker att den är väldigt bra som hårtvål. När jag hörde ordet hårtvål tänkte jag att det här är absolut något för mig och stegade så lyckligt in i duschen med en aleppotvål i högsta hugg.
Men efter några tvättar känner jag att detta är inget för mitt hår. Håret känns nästan smutsigare efter tvätten än innan och dessutom tycker jag att de Aleppotvålarna som jag sniffat på luktar lite underligt.
Är man sugen på att testa Aleppotvål (du kanske tillhör de som kommer att dyrka denna tvål) finns den bl a på butiken Baron Hammam på Sofiagatan på Södermalm som även har en webshop. Vid mitt sista besök i Stockholm hade jag tänkt att jag skulle shoppa loss bland alla tvålar i denna lilla butik, men jag kom inte längre än så här.....................


..............de hade stängt på förmiddagen. Så jag fick stå utanför med näsan tryckt mot rutan och fönstershoppa i stället. 

Som med allt nytt var det spännande att prova på Aleppotvål, men tyvärr var den inget för mitt hår. Däremot hittade jag på en marknad i höstas en hårtvål från Min Kräm en mindre tillverkare av tvål och krämer från Finja. Självklart var jag tvungen att köpa med ett par tvålar hem och deras hårtvål är numera min favorit. Dessutom är det ju trevligt att använda en hårtvål som kommer från när istället för fjärran. 

Springer man inte på dessa "krämare" på någon marknad kan man beställa 
produkter fraktfritt från deras webbshop. 

5 kommentarer:

 1. Så roligt med naturliga tvålar. Brukar köpa tvålar i Hjo, där de tillverkar egna. Vilken skillnad att tvätta sig i dem! Torkar inte ut huden.
  Ha det gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Jag inser att jag har väldigt mycket att lära på tvälfronten.

  SvaraRadera
 3. Va kul att se hårtvålar. Sen någon månad tillbaka är jag hårtvålsfrälst och har lagt schampoeran till historien. Jag har fått en test-hårtvål från Kerstin på hemtval.se och hon kommer snart att lägga upp den på hemsidan. De allra första gångerna med hårtvål tyckte jag inte jag fick rent håret, men nu går det jättebra när jag lärt mig. Ska genast kolla på Min Kräm.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Vad kul med tipset om hårtvål. Tvålen från Finja ska jag kolla upp.

  SvaraRadera
 5. Hej, jag också har provat att tvätta håret med olivoljetvål, och gillade inte det, tyckte håret såg smutsig ut efteråt. Men andra, "riktiga" hårtvålen fungerar utmärkt!

  SvaraRadera

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!