torsdag 12 december 2013

En bortglömd "värsting"

Har idag ägnat mig åt något så intressant som att rensa i badrumsskåpet. Allra längst in i skåpet hittade jag en flaska med Silvershampoo som jag använde tidigare. Vid en titt i ingredienslistan ser jag att den förutom alla andra mystiska ingredienser innehåller hela 5 stycker parabener samt Phenoxyethanol!! På EUs lista över tillåtna konserveringsmedel i hygien- och kosmetikaprodukter finns det 19 olika parabener, av dessa har de lyckats använda 5 stycken i en och samma produkt! Än en gång känner jag mig riktigt nöjd över att jag numera läser på ingredientslistorna innan något hamnar i kundvagnen. Övning ger utan tvekan färdighet.

Istället för att använda silvershampoo i håret använder jag numera vanlig äppelcidervinäger som fungerar hyffsat bra. Den kanske inte neutralisera gula toner i håret lika effektivt som silvershampoo men med ekologisk äppelcidervinäger behöver jag i alla fall inte oroa mig för alla konstigheter som används i silvershampoo.

Min man tycker dessutom det är toppen att jag ibland sköljer håret med äppelcidervinäger, han ääääääääälskar nämligen vinägerchips och tycker att håret luktar chips!!!!

Innehåller (bl a)  Propylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, 
Isobutylparaben och Methylparaben


5 kommentarer:

 1. Ja det är inte klokt att det finns så mycket mystiskt innehåll i våra hudvårdsprodukter. Jag får erkänna att jag är helt ren på det jag har på huden. Älskar verkligen rosenserien, men i håret blir det ibland lite hårfärg. Finns eko på nätet har jag hört men har ej kollat närmare på det hur bra dom är.. känner en frisör som bor tyvärr 10 mil från mig som färgar med örter och vin. Väldigt intressant!! Tack för tipset på yogan, det passet ska jag testa :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Ja, tänk vad man kan hitta i en innehållförteckning..... Det gäller att kolla och tänka till!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Förstår inte varför vi egentligen ska tvätta oss med en massa kemikalier... Jag försöker rensa ur våra badrumsskåp och byta ut till ekologiska produkter. Nu tycker jag att "vanliga" schampon stinker konstgjort när jag inte är van vid dem... Naturligt luktar godare! Kram /Liv

  SvaraRadera
 4. Parabener skall man verkligen vara försiktig med. Inte dåligt så många de lyckats "trycka in" i en och samma produkt. Provade att använda äppelcidervinäger men min hårbotten verkade inte tycka om det alls.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Skönt att bli av med ett sådant schampo förstår jag!
  Hade faktiskt ingen aning om att äppelcidervinäger kunde neutralisera gula toner i håret, bra att veta! :)
  Där emot att det är bra som sista sköljning för att få bort schamporester, göra håret glansigt och följsamt utan balsam och bra för hårbotten (funkar ju inte lika bra i hårbotten för alla dock)

  SvaraRadera

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!