måndag 25 november 2013

Valnötter

Har fått en hel påse med valnötter av en god vän. Ekologiska, närodlade nötter, vilken lycka!! Tänk att några nötter kan göra en så glad.

Har tänkt jag ska spara ett par och prova att plantera dessa. Har varit inne på Odla.nu för att läsa lite om valnötsträd och som jag förstått ska de planteras i kruka och hållas frostfritt tills de växt till sig lite och sedan planteras ut.
Det blir till att utrusta sig med gott tålamod för tydligen tar det upp till 10-12 år innan trädet ger några nötter. Men den som väntar på något gott.......

8 kommentarer:

 1. Låter intressant, men 10 år är rätt länge....
  Lycka till!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Jag som älskar valnötter... häftigt att få alldeles färska... lyckliga du!
  Håller med Lena... 10 år äär låång tid... men jag skulle nog pröva om jag fick den chansen :)

  SvaraRadera
 3. Det lät spännande =) Vi älskar ju att odla i detta huset.
  Berätta sen hur det gick. Kramen

  SvaraRadera
 4. Oj, 10-12 år är väldigt lång tid att vänta, lite tråkigt om man misslyckas efter några år och får börja om igen. Men det är kanske det som är lite av tjusningen...eller?!

  SvaraRadera
 5. Nötterna kanske växer snabbare i Katalonien ??!!
  Det låter länge. men egentligen vad är 10 år ? Om man tänker tillbaka på de 10 åren som gått . . . . ja då har de gått fort, eller hur. Jag tror inte det räcker med de åren, men att bara få se något spira är ett 'under'.
  Lycka till, kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska sätta nötterna här i Sverige hade jag tänkt. Eftersom de är nötter här från trakten är det nog bäst att plantera de här.

   Radera
 6. Lycka till med sådden, du får berätta sen om du får några att gro! Jag plockade mandlar från Mallis från lite olika träd med olika blomnyanser, de vore spännande att så! En gång hittade jag mandlar som hade grott i en rabatt där jag rensade. De var förvånansvärt tåliga.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Lycka till! Hoppas det lyckas :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!