torsdag 14 april 2016

Leva livet genom en skärm

Har ni sett denna bild?? Såg den i en spansk tidning.

Verkar bara vara lilla mormor där i mitten som verkligen upplever och är med i det som sker. De andra har fullt upp med telefonerna.

Vart man än är - hos tandläkare, på tåget, på caféet, på flygplatsen, etc, etc så sitter folk och hänger över sina mobiltelefoner som om de vore en livbåt som det är absolut livsfarligt att släppa. Man känner sig nästan som en utomjording när man sitter och läser en bok.

Senast igår fick jag rådet av min bank att  "ladda ner deras app", för ett par dagar sedan pratade jag med Mediamarkt och det bad mig "ta ett kort med mobilen och skicka det via mail" ..............och hur ska det gå till tänkte jag.
  
Är jag ensam om att ha en telefon från järnåldern som man enbart kan ringa med? Eller är ni fler därute?


9 kommentarer:

 1. Jag är nästan som du. Men det går att ta bilder med min, fast de brukar inte bli så bra. Och jag kan nästan aldrig ta emot bilder.
  Men den går att ringa med. Fast nu laddar den ur varje dag, fast jag köpt nytt batteri, så jag har fått en ny telefon av dottern. Fast inte tagit den i bruk än.
  I telefonaffären slog de sig på knäna och skrattade då jag tog fram min mobil. Men det bryr jag mig inte om. / Britt

  SvaraRadera
 2. Då är vi i alla fall 3 stycken, håller också fast vid min trogna järnålderstelefon:).

  SvaraRadera
 3. Jag känner till två till som bara ringer på sin, he, he, he. Faktum är att man bär runt på en liten dator tillika leksak som är svår att hålla sig ifrån och allt ska dokumenteras och delas. Svärfar retar ihjäl sig på alla som drar upp mobilen så fort de slår ner rumpan i väntrummet, men jag läser hellre mejl och bloggar i mobilen än bläddrar i gamla tummade tidningar när jag väntar.Den är dessutom lite lättare att bära runt på en bok.
  Fast de allra, allra coolaste typerna jag känner som är retro ut i fingerspetsarna de kör med mobiler som man högst kan sms:a på.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Jo jag har en ny Samsung (1 år) men behövde verkligen en bättre så man kan ha bra kontakt med alla 4 barnen och 8 barnbarnen. Men jag är inte sjukt beroende av den. Håller med om allt du beskrev, en besynnerlig värld vi lever i. Att läsa en vanlig bok är bättre.
  En annan sak har oxå blivit 'poppis' det är att hålla i en kaffe-pappers mugg. Folk går omkring med dem överallt på gatorna, att hinna sätta sig är väl otänkbart. Det ser verkligen stressigt ut.
  Jag skriver kommentarer på mobilen nu för datorn är ' Offline ' den vill ej samarbete med mig och jag hinner inte bråka med den nu.
  Mycket att göra i trädgården nu sen vi kom hem från Irland. Sol och värme kom plötsligt till Norden och man tackar och tar emot med glädje.
  Må så gott kram / Eva

  SvaraRadera
 5. Jag ser på kommentarerna att du inte är helt ensam...
  Brukar titta runt när jag åker tunnelbana och nästan alla håller på med sina mobiler. Så även jag.

  Trevlig helg!
  Agneta

  SvaraRadera
 6. hej, är alla ekologiska deodorant ofarliga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte om de är helt ofarliga. Det finns ju en hel del produkter som säljs som "ekologiska" men som har en massa tveksamma ingredienser. Det bästa är att lära sig namnen på de värstingarna och sedan läsa ingredienslistan. Deodorant är svårt att hitta bra som är ekologiska. Just nu använder jag Dr Organics, köpt på Vitaminvaruhuset. Luktar lite väl starkt annars är den ganska hyfsad. Men det går inte på långa vägar att jämföra med "oekologiska" deodoranter.

   Radera
 7. Har du testat kokosdeodorant? Smält en del kokosolja. Blanda i en del bikarbonat och en del Maizena. Häll upp i en burk. Klart! Förvaras med fördel i kylskåp, då håller den sig fast. Sedan är det bara att ta en liten klick på fingret och smörja i armhålan. Mycket bättre än de köpedeodoranter jag har testat.
  /Ellen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har testat att göra egna deodoranter men i slutänden blir det ändå att jag köper. Men detta recept var nytt för mig, ska testa. Tack!

   Radera

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!