söndag 3 maj 2015

Höglöddrande och väldoftande tvål

Nej jag brukar inte ha med kameran in i badrummet och ta kort medans jag tvättar händerna men jag kunde banne mig inte låta bli. Varför? Jo för att visa (och skryta lite) hur fint min tvål löddrar i jämförelse med Lushs tvål.
Har tidigare skrivit om Lush (här) och om att de använder sulfater i nästan alla sina fasta tvålar. Enbart ett par av tvålarna i Lushs fasta sortiment är sulfatfria. Nu förstår jag varför de envisas med att tillsätta sulfater - deras tvålar löddrar inte utan - men det gör mina. Have a look!


 Tvål från Lush

Min tvål


För att fortfarande vara en ganska så nykläckt tvålmakare tycker jag att jag får till löddret riktigt bra. Ska då inte en riktig tvålmakare som Lush också få sina sulfatfria tvålar till att löddra??
Nä, just nu står det 1-0 till mig i Lödderligan.

Detta är min första tvål som även luktar som jag vill att den ska göra. Förstår nu att jag hittills använt alldeles för lite eterisk olja för att doftsätta tvålarna. De har luktat jättegott precis när de varit nygjorda men sedan har doften försvunnit efter bara några dagar. Men denna guling luktar fantastiskt gott av Bergamotte. Har du samma problem med att få till doften när du gör tvål så är denna "Fragrance Calculator" en bra guide. Den räknar även ut hur mycket doft man bör använda när man gör shampo, body lotions, etc.

9 kommentarer:

 1. Härligt med mycket lödder! Vad kul att du lyckats!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Så roligt att du äntligen har lyckats Annelie, blir glad för din skull.
  Förstår att du har experimenterat en tid, tålamod ger färdighet . . . .
  Nu när den tvålen äntligen fått lite fin färg och luktar Bergamotte då skulle jag kunna tänka mig att köpa en tvål av dig.
  Men du är väl i Småland nu med ditt 'tvålmakeri' ? !
  Om du kan, vill, får så hör av dig, du får min adress, betalar givetvis frakten m.m.
  Må väl, kram/ Eva

  SvaraRadera
 3. Heja Anneli i lödderligan! :)
  Vad roligt att du lyckats med dina tvålar.
  Så tvåltillverkarna kanske tillsätter sulfater för att ytterligare "förgifta" oss? Uppenbarligen verkar de inte behövas.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Kul att du har lyckats! Hur gör du tvålarna?

  SvaraRadera
 5. Det ser så mysigt ut med alla dina tvålar! Nu har jag förresten testat att göra "din apelsinolja", men jag lyckades nog inte riktigt för man måste mer eller mindre doppa näsan i flaskan för att det ska dofta, det sprider sig inte så långt. men skam den som ger sig, nästa gång så...;)

  SvaraRadera
 6. Så roligt att du har fått det att löddra. Själv gör jag inte tvål, men även de köpta doftar jättegott i början, men sedan inget. En annan sak som jag skulle önska är att tvålen har litet mjukare kanter. Beror det på formen, eller är det att man skär till den av en större yta? / Britt

  SvaraRadera
 7. Kul! Du är inte nybörjare tycker jag du är ju duktig på att göra tvål. De små fina du skickade är slut för länge sen och jag saknar dem lite. Har du nån ny provbit får du gärna skicka så ska det testas!!
  Låter härligt med lödder och bergamottedoft.
  Kram från tvålkompisen Maria Ps Förresten är du tillbaks i Sverige nu?

  SvaraRadera
 8. Spännande! Jag skall också börja göra tvål och jag tackar tacksamt för tipsen.
  Kul att du får upp löddret! Duktigt och bra jobbat.
  Malin

  SvaraRadera
 9. Din tvål ser riktigt aptitlig ut. Har aldrig tänkt på det där med lödder, men det vill man kanske ha...
  Allt gott och grattis till tvålen
  Anette

  SvaraRadera

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!