tisdag 22 mars 2016

Termometer till tvålmakeri

Det finns en del saker som underlättar när man gör kallrörd tvål, termometrar exempelvis.
När man tillsätter lutvattnet till oljorna bör båda vätskorna ha ungefär samma temperatur, någonstans runt 30-40 grader. Så det är väldigt smidigt att ha 2 termometrar, då behöver man inte fara med termometern mellan bunkarna.

Själv höll jag på att bli tokig av allt fumlande med mina termometrar som hade så minimalt små siffror att man nästan behövde förstoringsglas. När en av glastermometrarna dessutom for i golvet och gick i tusen bitar mitt i tvålmakeriet så höll tvålbunkar och termometrar på att åka ut genom fönstret igen (tur att man kan räkna till 100 och hinner lugna ner sig).


Sedan jag skaffade mig denna fantastiskt bra digitala termometer går det lugnare till när jag gör tvål. Den är perfekt för tvålmakeri! Bara att hålla mot vätskorna och trycka på en knapp så får man temperaturen i rutan. Praktiskt och kladdfritt

Köpt på Ebay för under 100 kronor (frakt inklusive). Går säkert att hitta på andra ställen, googla på "Infrared digital temperature thermometer".

Min bullbakande man som alltid har problem med att veta när degspadet är "fingervarmt" använder den när han bakar - 2 flugor i en smäll.

Tvål och bullar - vad mer kan man önska sig i livet som tvålnörd?

4 kommentarer:

 1. Bra och inte speciellt dyrt. Och när den dessutom kan användas till mer än en sak. / Britt

  SvaraRadera
 2. Tummen upp för den digitala tvål-termometern !
  Jag skulle inte klara att räkna till tio, hi hi . . . .
  du är både lugn, uthållig och tvålnördig, *fniss*
  Bullar och mjölk är också gott . . .
  Glad Påsk vännen önskar/ Eva

  SvaraRadera
 3. Verkar ju hur bra som helst och lägges på minnet! Här finns också en bullbakande man som inte kan känna fingervarmt.
  Jag använder mest termometer till varmbädden så här årsoch då digital köttermometer som förstås inte används nån annanstans sen.
  Ha det så gott och glad påsk!
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Nej vad skoj att jag hittade till din blogg! Har länge funderat på att testa på att göra egen tvål, men inte riktigt ändå fått mig att göra det! NU vet jag var jag skall hitta tips och inspiration. Härliga bloggvärld!

  SvaraRadera

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!