tisdag 19 januari 2016

Alla hjärtans dag tvål

Alla hjärtans dag må vara ett "jippo" för att affärer och restauranger ska få ett uppsving. Men jag gillar verkligen denna dag. Tycker om att ge en liten sak, skicka ett kort, maila, sms:a eller vad man nu kan hitta på, till nära och kära.

Så självklart har jag tvålar på mogning, klara lagom till 14 Februari - hjärtformade så klart. Nu ska de bara mogna klart, få kanterna lite tillfixade och så i väg på posten.
Kokosolja, Olivolja, Sheasmör, Avokadoolja, Ricinolja, Vatten och Lut 


Använde en silikonform som är avsedd för bakning. Föredrar hemgjorda träformar (tur man lever med en händig man) som man gör långa "tvål limpor" i och sedan skär upp i bitar. Men vad gör man när man vill ha hjärtformade tvålar? Nöden har ingen lag.

På höger sida här finns ett enkelt recept på olivtvål, det första receptet jag testade. Enkelt och med enbart vatten, lut och olivolja. Nu blandar jag ihop egna tvålrecept med hjälp av SoapCalc som är toppen för att räkna ut mängden vätska och lut. Ska du prova att göra tvål så är en mixer stav och en digital våg att rekommendera - sedan är det bara att tuta och köra.

  

10 kommentarer:

 1. Det låter onekligen mysigt med dessa hemgjorda tvålar, så man vet ju aldrig, rätt som det är kanske jag ger mig på det...

  SvaraRadera
 2. Så hjärtans fina tvålar.
  Redan förra året pratade jag om att köpa tvål av dig, vet ej vad som hände om jag glömde eller vad ....
  Blir det inte dyrt att skicka från utlandet ?
  Men jag vill köpa tre ♡♡♡ tvålar.
  Gillar Alla ♡ dag. Men ej halloween
  evalisa1@hotmail.se
  Skriv dit så får du adressen.
  Kram / Eva

  SvaraRadera
 3. Jättefina hjärtanstvålar! Nu har jag läst ditt spanska recept på olivtvål och fick svaret på varför tvålen ska mogna. Jag kanske rent av testar att göra mig entvål vad det lider.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Men LUT är inte det grymt frätande? Förklara, tack. :-)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. De var ju jättefina. Egentligen tycker jag mer om de, än de som är skurna i fyrkanter. Det tar ju så lång tid innan de blir rundade. Förlåt!
  Gör du tvålar med violsmak? / Britt

  SvaraRadera
 6. Vilka söta tvålar! Lut? Var får man tag i det?
  Kram Lena

  SvaraRadera
 7. Det är nog inte så lätt att få tag i violdoft.Jag har försökt. Det finns en affär i Sthlm som heter Lush, där har de litet produkter som har rätt doft. / Britt

  SvaraRadera
 8. Dina tvålar ser alltid så goda ut, man vill ta en tugga :)

  SvaraRadera
 9. Åh vilka söta tvålar du fått till! <3

  SvaraRadera

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!