måndag 21 juli 2014

Göra egen glass

Gillar du att göra glass eller vill ha inspiration till att göra mer glass hemma är boken Lomelinos Glass av Linda Lomelino suverän.
Hittade den av en slump på biblioteket där den stod med sitt "glassiga" (där fick jag till det) omslag och bara väntade på att få följa med mig hem, vilket den ju så klart fick.

Förutom glass i alla dess former finns recept på sorbeter, sherbeter (hade aldrig hört ordet förut) och en massan annat gott. Hade inte tänkt på hur enkelt det faktiskt kan vara att göra glasstårta själv, blanda ihop en smet och hälla upp i en snygg form och sedan på med lite gott.

Deckare - släng er i väggen!!! Detta är verkligen livsfarlig läsning

10 kommentarer:

 1. Det lät lockande!!!!
  Ha det så gott i värmen!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Klart jag gör egen glass! Ja faktiskt gör jag det och smaksätter med ansiisop, körvel och mynta ibland. Men oftare blir det mocca, eller lakrits. Örterna kommer inte riktigt till sin rätt i glassen, jo körveln blir bra.

  SvaraRadera
 3. Åhh!! Jag har aldrig gjort egen glass! Säkert smakar det otroligt gott.. Fast vi har nästan alltid ätit helt mjölkfri glass. Har börjat med laktosfri och ibland vanlig men inte alls ofta. Jag kan äta lite laktosfri iaf.

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 4. Åh så passande! =D Jag har just idag gjort egen glass av frysta bananer, jordgubbar, havregurt och agavesirap. Får se imorgon om dottern godkänner blandningen... :-o
  Hoppas du hittar något riktigt smaskigt somrigt glassrecept!

  SvaraRadera
 5. Vi hade en period i vårt liv då vi gjorde mycket glass av olika slag, men nu är det längesedan sist, men det kanske är dags att börja om på nytt...

  SvaraRadera
 6. Hemmagjord glass måste väl vara underbart gott.
  Man vet vad som finns i den och slipper konstiga tillsatser.
  Har aldrig provat men vem vet, det kanske blir någon gång.
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Lockande att prova på lite nya glassrecept... hemmagjord glass utan konstiga tillsatser är bäst :)

  SvaraRadera
 8. Sherbet har inte jag heller hört talas om. Vad är det?
  Det låter som en inspirerande bok. :)

  SvaraRadera
 9. Hjälp! Den ser livsfarlig ut! för midjemåttet :)

  SvaraRadera
 10. Glass glass glass i stora lass lass lass, *fniss* jomenvisst är det gott med glass i värmen. Hmm . . . trots det har jag inte ätit så många i år, konstigt.
  Ibland får jag 'dille' på att jämt smaska på glass, men nu när man egentligen borde äta glass ja då gör jag det inte. Men barnbarn som just nu är här smaskar hela tiden
  så då måste man ha glass i frysen. Men jag har aldrig gjort eller prövat på att göra det, jag gillar inte heller precis att baka (ett nödvändigt ont) därför blir det inget
  'stå vid köksbänken'.
  Allting är lätt om man prövar på och vill . . . .
  Må så gott i värmen, något svalare blev det nu efter en liten åskskur.

  SvaraRadera

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!