tag:blogger.com,1999:blog-5824464216310166585.post4114076358372768351..comments2022-04-07T17:19:55.853+02:00Comments on Fullblodsekologen: Gula eller bruna aprikoserFullblodsekologenhttp://www.blogger.com/profile/12345670812847369312noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-5824464216310166585.post-31244398921635671042015-03-16T08:25:37.564+01:002015-03-16T08:25:37.564+01:00När jag arbetade hade jag ofta en påse torkad fruk...När jag arbetade hade jag ofta en påse torkad frukt (aprikoser eller fikon) på skrivbordet som ett extra energitillskott. Men jag funderade aldrig över färgen. Däremot var jag stamkund hos Saltå när jag bodde i Trosa.Bara några mil dit.<br />Kram /KerstinÖlandsvindarhttps://www.blogger.com/profile/04260508769892006780noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5824464216310166585.post-20499976753759660812015-03-06T14:55:54.232+01:002015-03-06T14:55:54.232+01:00Tack för infon! Då vet jag varför ekoaprikoserna ä...Tack för infon! Då vet jag varför ekoaprikoserna är bruna, vilket gör att barnen inte vill äta dem. Brunt=ruttet i mångas ögon. Krönikörenhttp://lottamodin.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5824464216310166585.post-90170234321947010182015-02-27T16:40:27.038+01:002015-02-27T16:40:27.038+01:00Jag äter inte så mycket torkade aprikoser, kanske ...Jag äter inte så mycket torkade aprikoser, kanske några per månad ?<br />Men nog fattar jag allt det där, för givetvis är det som allt annat, 'de' måste spruta in olika gifter för att klara hållbarheten.<br />Vi människor hade nog slutat att både äta dricka och torkat oss med papper i ändan för allt är farligt i denna värld. Att våra kroppar bli sjuka med olika sjukdomar fattar man, att de inte redan har blivit så mycket sämre är en gåta.<br />Men sakta och säkert förgiftas vi . . . .<br />Tack för detta intressanta inlägg.<br />Hoppas att du annars mår bra, ännu är det kallt i Sverige, stanna kvar och njut i Katalonien. Mitt barnbarn Nils ska till Barcelona och bo hos en familj som utbytes student någonstans där. Han är duktig och intresserad av Spanska språket.<br /><br />Må väl,Kram/ Eva<br />Evas Kvarnarohttps://www.blogger.com/profile/04715140845186231161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5824464216310166585.post-49434150330789470222015-02-26T22:00:25.508+01:002015-02-26T22:00:25.508+01:00För att inte tala om skillnaden i smak! Just torka...För att inte tala om skillnaden i smak! Just torkade aprikoser är en sådan sak som är jätteskillnad mellan konventionella och ekologiska och jag kommer ihåg första gången jag testade osvavlade.<br /><br />Det var som att jag tidigare inte ätit aprikoser utan något helt annat, för smaken var så mycket mer intensiv och har toner av kakao och anis som tillsammans med sötman ger en väldigt lyxig upplevelse. Lite som att jämföra billig mjölkchoklad med riktigt fin mörk choklad.Alexandrahttp://www.aterbrukat.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5824464216310166585.post-77480674632451226812015-02-26T20:13:03.566+01:002015-02-26T20:13:03.566+01:00Vad skoj att du föll för svartkålen :-) Det var en...Vad skoj att du föll för svartkålen :-) Det var en läsvärd blogg du tipsade om. Och tänk vilket jobb ! Jag håller med dig att de är för söta ekoaprikoserna. Har tänkt skaffa mig ett aprikosträd och ha i växthuset, frågan är om de blir lika söta, de som man torkar själv...Det enda jag använder aprikoser till är om jag gör chokladbollar, jag använder aprikoser eller dadlar istället för socker och inte i lika stor mängd som i receptet. Det blir gott och känns lite nyttigare, eftersom jag dessutom klämmer i chiafrön, solrosfrön och lite annat smått å gott som är nyttigt :-)<br />Ha det bra! Kram från Lisa/Lisas trädgård Lisahttp://blog.lisastradgard.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5824464216310166585.post-23604918062489912212015-02-26T12:39:15.965+01:002015-02-26T12:39:15.965+01:00Aha, intressant! Äter sällan aprikoser, men det ka...Aha, intressant! Äter sällan aprikoser, men det kanske är likadant med andra frukter.<br />Kram LenaLenahttps://www.blogger.com/profile/14875597097785923351noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5824464216310166585.post-55563574026840634482015-02-26T08:48:32.168+01:002015-02-26T08:48:32.168+01:00Jag hade hört det förut, men det tål att läsas ige...Jag hade hört det förut, men det tål att läsas igen. Osvavlade aprikoser säljs inte i stora korgar i mataffären. De får man leta upp själv. / Brittlavendiahttps://www.blogger.com/profile/18239590933174323406noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5824464216310166585.post-10453124606486962202015-02-26T02:42:12.753+01:002015-02-26T02:42:12.753+01:00Intressant, tack för den infon! Eftersom det finns...Intressant, tack för den infon! Eftersom det finns väldigt gott om torkad frukt här, så har jag sett skillnaden i färg på den ekologiska varianten, vilken jag köper, men jag har aldrig riktigt orkat ta reda på varför det är så, men nu vet jag.Marinahttps://www.blogger.com/profile/10170461038099758116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5824464216310166585.post-50137121908993171862015-02-25T20:27:56.030+01:002015-02-25T20:27:56.030+01:00Här är det bara de mörka osvavlade som gäller och ...Här är det bara de mörka osvavlade som gäller och de ätes också med andakt, gärna delade i en sötsur wok.<br />Ha det så fint<br />AnetteRost och rädisorhttps://www.blogger.com/profile/01866473057405077796noreply@blogger.com